Maak je wachtwoorden hackerproof

Hoeveel wachtwoorden heb jij verzameld in de loop van de jaren?

Dat we steeds meer geconfronteerd worden met login procedures is een feit. De gemakkelijkste oplossing van 1 wachtwoord voor al je online accounts lijkt voor de hand liggend. Maar dat is niet de veiligste manier. Word een online service gehackt waar je een account hebt geregistreerd, zul je dit wachtwoord ook voor alle andere accounts moeten wijzigen om misbruik ervan te voorkomen. Dat kan een vervelende klus zijn.

Wat betreft de lengte van je wachtwoord is het verleidelijk om het kort en eenvoudig te houden. Dat maakt het gemakkelijker om te onthouden. Deze oplossing zou in de beginjaren van het internet logisch zijn geweest toen er nog geen hackers actief waren.
Hackers hebben inmiddels de noodzaak van een sterk wachtwoord wereldwijd afgedwongen. Rond 2020 zullen hackers in staat zijn om ongeveer 17 miljoen wachtwoorden per seconde te kunnen checken tijdens een hack-poging.
Dat zijn 1 miljard checks per minuut!

Om het wachtwoord ‘security1’ te kraken was in het jaar 2000 ongeveer 3 jaar en 10 maanden nodig. In 2016 is dit teruggebracht tot 3 maanden. Dus je wachtwoord wordt in de loop van de tijd zwakker door de ontwikkeling van de technologie.

Ook de voorspellende kracht van hacker-tools maakt het mogelijk dat een ogenschijnlijk sterk lang wachtwoord wordt gekraakt door de logische combinatie van woorden.

Wat is verstandig én handig

Uit bovenstaande kunnen we concluderen dat een krachtig wachtwoord aan 2 criteria moet voldoen: lang en complex.
En dat roept misschien direct de reactie bij je op: hoe kan ik dat in hemelsnaam onthouden! Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen. Daar zijn handige wachtwoordmanagers voor, waarmee je onkraakbare wachtwoorden kunt generen en beheren. Ze maken het mogelijk dat je snel kunt inloggen en tegelijk lange en complexe wachtwoorden kunt gebruiken.

Hieronder staan vier wachtwoordmanagers die je helpen om verstandig én handig om te gaan met je wachtwoorden. 

 • 1Password

  Platforms: MacOS, Windows, iOS en Android

 • LastPass

  Platforms: MacOS, Windows, Linux, iOS en Android

 • Dashlane

  Platforms: MacOS, Windows, iOS en Android

 • Enpass

  Platforms: MacOS, Windows, Linux, iOS en Android

Informatieve links

Nieuwsbrief

Ontvang informatie en praktische tips in je mailbox.
Door op ‘Aanmelden’ te klikken ga je tevens akkoord met de privacyverklaring.

Toon de Boer

Licht & de Boer

Service: goed tot uitstekend.
Wij willen wel eens door onze eigen nalatigheid iets sneller dan Jan kan leveren, maar dat is onze nalatigheid. Jan blijft altijd binnen de periodieke grenzen die hij zelf van te voren bij een klus aangeeft.

Aad Verboom

Verboom Training & Advies

Kortom, mooi werk.
De advisering heb ik als zeer to the point en op maat ervaren en het resultaat mag er ook zijn. Na de ontwerp- en testfase is ook het in beheer nemen prettig geregeld.

Elly van Leeuwen

Atelier Jera

De uitstraling van de site past.
De opbouw van mijn website is in goed overleg naar mijn voorkeur gemaakt. De uitstraling van de site past bij dat wat ik wil overbrengen.

Renate Janssen

Renate Janssen

CommuCare

Kortom: aan te bevelen.
Ik heb Jan leren kennen als een consciëntieus en zorgvuldig
 iemand, die er echt voor gaat om een uitstekend product of dienst af te leveren. Mijn verzoek om advies omtrent mijn eigen website werd snel en degelijk opgepakt en heeft me adequaat in de goed richting geholpen.

Wilma Jeremiasse

YouniQidz

Probleem snel opgelost
Mijn opluchting was groot toen Jan het probleem al snel en goed wist op te lossen en ik dus niet een nieuwe website hoefde te laten bouwen.

Adi Ichsan - Dhammadipa

Adi Ichsan

Dhammadipa

Een zeer waardevolle webdesigner
Hij is ten alle tijden aanspreekbaar voor hulp en ondersteuning. Door aanwezige in huis kennis instaat om alternatieven te bieden ingeval van systeem of budget tekortkomingen om bij de gewenste resultaat te komen.

Frans Krijbolder - Een Goed Idee

Frans Krijbolder

Een Goed Idee

Tevredenheid score: een dikke 8!
Chaja Design kwam enige jaren geleden op mijn pad. Dit beviel zo goed, dat ik al mijn zakelijke websites heb verhuisd. Jan reageert direct, hij herstelt direct en wanneer dat niet lukt, dan pleegt hij onderzoek of overleg met derden.

Review Daniela Depau

Daniela Depau

Thuis in Geluk

Chaja design staat voor mij voor klantvriendelijke dienstverlening. De hosting van mijn website en e-mail accounts zijn hier in goede handen!

Peter Baert

Mindfulness Nu

Jan heeft voor mij een hele mooie website gemaakt. Hij luisterde goed naar wat ik wilde, dacht mee en heeft dat alles mooi vorm gegeven. De prijs voor de site was zeer redelijk. Integer en betrouwbaar. Een zeer tevreden klant. Aan te bevelen!

Scroll naar top

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en praktische informatie.