Plan je contentmarketing

Investeer in je autoriteit of brand met slimme contentmarketing

Indien je streeft naar een duurzame verbinding met jouw doelgroep, dan is het essentieel om content te publiceren die relevant en waardevol is voor jouw doelgroep.

marketingstrategie

De effecten van contentmarketing

Contentmarketing is een marketingstrategie waarbij waardevolle en relevante content wordt gemaakt en gedeeld om een specifieke doelgroep aan te spreken en te engageren. Deze strategie biedt tal van voordelen om je autoriteit én content op te bouwen en je doelgroep te bereiken.

overzicht

De belangrijkste contentmarketing tools

Welke tools sluiten het beste aan bij het communiceren van jouw autoriteit of merkidentiteit?

Blogartikelen

Het publiceren van blogartikelen is het meest gebruikte contentmarketing middel om je expertise, autoriteit of merk onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.
Je kan de content zelf gaan schrijven of hiervoor een copywriter inhuren.

E-books

Een e-book bevat meestal gedetailleerde informatie over een specifiek onderwerp dat relevant is voor je doelgroep, met praktische tips en inzichten die kunnen worden toegepast op hun situatie. Gebruik bijvoorbeeld een e-book om leads te verzamelen op je website.

Video's

Een van de belangrijkste voordelen van videocontent is dat het een zeer effectieve manier is om emoties over te brengen en een verbinding te creëren met het publiek. Video’s kunnen worden gebruikt om verhalen te vertellen of tutorials te geven.

Social media posts

Door regelmatig interessante en waardevolle inhoud te delen op je social media platforms, kan je een toegewijd publiek opbouwen en jezelf positioneren als autoriteit. Dit kan weer leiden tot meer verkeer naar je website en uiteindelijk tot meer conversies en verkoop.

Podcasts

Podcasts zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen worden beluisterd terwijl mensen onderweg zijn, tijdens het sporten of terwijl ze andere taken uitvoeren. Dit maakt podcasts een handige manier om je doelgroep te bereiken.

Webinars

Een webinar is een online seminar dat live wordt uitgezonden via het internet. Webinars kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het delen van je kennis, het promoten van producten of diensten, het genereren van leads of het vergroten van je naamsbekendheid.

Infographics

Infographics zijn een effectief middel in het visualiseren van complexe informatie op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier. Door gebruik te maken van elementen zoals afbeeldingen, grafieken en diagrammen kan je informatie snel en gemakkelijk overbrengen.

Whitepapers

Het doel van een whitepaper is om informatie te verstrekken aan lezers over een specifiek onderwerp, en om hen te helpen bij het nemen van beslissingen of het oplossen van problemen. Een goed geschreven whitepaper kan worden gebruikt als een leadgeneratie tool.

Casestudies

Een casestudie is een onderzoeksmethode waarbij een specifiek geval of situatie wordt geanalyseerd om inzicht te krijgen in een bepaald probleem of fenomeen. In contentmarketing kan een casestudie worden gebruikt om de prestaties van een product, dienst of strategie te demonstreren en te bewijzen.

Quizzen & Surveys

Quizzen en surveys zijn krachtige tools voor contentmarketing die je kunnen helpen om je doelgroep te betrekken, jouw merk te promoten en waardevolle inzichten te verkrijgen over jouw doelgroep.

contentmarketing

Plan van aanpak

Hieronder vind je een 7 stappenplan voor het opstellen van een contentmarketingplan.

 • Bepaal jouw doelgroep

  Identificeer wie jouw ideale klanten zijn, wat hun interesses en behoeften zijn, waar ze zich bevinden en hoe zij het beste benaderd kunnen worden.

 • Definieer jouw doelstellingen

  Bepaal wat je wilt bereiken met contentmarketing. Dit kan bijvoorbeeld zijn: meer websitebezoekers, leads, verkoop of klantloyaliteit.

 • Maak een contentstrategie

  Op basis van de doelgroep en doelstellingen, bepaal je welke soorten content je gaat maken en welke kanalen je gaat gebruiken om deze te verspreiden. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen verschillende typen content, zoals blogs, video's, infographics en social media posts.

 • Ontwikkel een contentkalender

  Plan de content vooruit met een contentkalender. Hierin houd je bij welke content op welk moment gepubliceerd wordt en via welke kanalen. Het helpt je om gestructureerd te werken en je doelgroep regelmatig van waardevolle content te voorzien.

 • Creëer de content

  Maak de content in de vorm die je hebt bepaald in je contentstrategie en contentkalender. Zorg ervoor dat deze van hoge kwaliteit is, relevant en aanspreekt op de interesses van jouw doelgroep.

 • Verspreid de content

  Zorg ervoor dat de content op de juiste manier verspreid wordt via de kanalen die je hebt gekozen. Denk hierbij aan SEO-optimalisatie, social media, e-mailmarketing en eventueel betaalde advertenties.

 • Meet en analyseer resultaten

  Houd bij hoe jouw content presteert. Analyseer welke content het beste aanslaat bij jouw doelgroep en waar er eventueel nog verbetering mogelijk is. Gebruik deze inzichten om jouw contentmarketingplan te optimaliseren.

Hulp nodig met contentmarketing?

Inschrijven nieuwsbrief

Als gepassioneerde webdesigner deel ik graag met jou mijn kennis over de kracht van kwalitatief webdesign. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Ik beloof je om je inbox niet te zullen overladen met nutteloze e-mails.

Even wachten...

Bedankt voor je inschrijving!

Door te klikken op ‘inschrijven’ ga je akkoord met de privacyverklaring.