Chaja Design
Slide 2

Workshop Self-Made
Website

Voor ondernemers die bewust willen besparen.

WEBSITE
WordPress
Self-Made Website

Een lowbudget oplossing voor ondernemers.

De Coronacrisis heeft de financiële middelen van ZZP’ers aanzienlijk doen slinken. Het laten bouwen van een website kan daardoor al snel een hogere uitgave worden dan je budget toelaat. Het kostenbesparende alternatief is om je website zelf te gaan bouwen.  Of je bent een (startende) ondernemer die het een leuke technische uitdaging vindt om een website te bouwen.

Wil je besparen op de kosten van je website én heb je de drive om zelf aan de slag te gaan?

Dan is de workshop Self-Made Website vast iets voor jou.
Het is een compacte workshop waarin je praktisch en doelgericht leert werken met WordPress, het thema, de pagebuilder Elementor en de plugins.
We doorlopen stapsgewijs de belangrijkste onderdelen en functionaliteiten zodat je daarna direct aan de slag kunt gaan met het bouwen van je website.
Alle tools worden vooraf geïnstalleerd op jouw favoriete domein.
Heb je tijdens het bouwen hulp nodig? Maak dan gebruik van de hands-on support via Skype.

WordPress & Elementor

WordPress is een content management systeem dat in 2003 is ontwikkeld door Matt Mulenweg en Mike Little. WordPress is al geruime tijd marktleider. Er draaien inmiddels meer dan 75.000.000 websites op WordPress.
De webtechnieken hebben zich in de afgelopen 18 jaar dat WordPress bestaat alsmaar verder doorontwikkeld. Nu zitten we in het tijdperk van de pagebuilders.
De pagebuilder Elementor is al enige jaren marktleider.
WordPress en Elementor is geschikt voor gebruikers die geen kennis hebben van HTML en CSS.

Wat zit er in de Self-Made Website workshop?

Inhoud online workshop

 • Een korte kennismaking

  Voordat we starten, maken we even kennis en stel ik je wat vragen om te kijken of je al bekend bent met WordPress en Elementor.

 • Een introductie in WordPress

  Je krijgt een compacte rondleiding waarbij het accent ligt bij de onderdelen die van belang zijn voor het bouwen van je website.

 • De opbouw en structuur van een website

  Aan de hand van een demo gaan we de verschillende elementen doornemen zoals de header, het content gebied, de footer en het menu. De rode draad is het maken van een planning voordat je start met bouwen.

 • De basisvaardigheden Elementor

  Je leert hoe je een header en footer creëert en de pagina opbouw met behulp van de Elementor widgets. We besteden ook aandacht aan het importeren van een template.

 • SEO: zoekmachine optimalisatie

  De vindbaarheid van je website is afhankelijk van veel factoren. We bespreken de content structuur, het gebruik van zoekwoorden en het instellen van de Yoast SEO plugin.

Inhoud Self-Made-Website workshop

FAQ

Om de online communicatie goed te laten verlopen heb je een webcam nodig met een goede microfoon of een headset. Je internetverbinding moet stabiel zijn. Tijdens de sessie ga je je beeldscherm delen via Skype zodat ik je stapsgewijs kan gaan inwerken op het systeem. Verder is het afhankelijk van je leerstijl zinvol om aantekeningen te maken.

De dagen waarop de workshop kan worden ingepland zijn van maandag t/m zaterdag en de tijdsvakken waarin de workshop zal worden gegeven zijn tussen: 10:00 – 13:00 uur, 14:00 – 17:30 uur en 20:00 – 22:00 uur.

Nee, je leert voornamelijk dat wat relevant is om te kunnen starten met het bouwen van een website. De doelstelling is om het leerproces niet té complex te maken zodat je het overzicht behoudt. Vanuit deze basisvaardigheden kun je nieuwe functionaliteiten gaan ontdekken.

Als je geen hostingaccount hebt bij Chaja Design maar elders hosting afneemt, dan is het van belang om te checken of je hosting geschikt is voor het installeren van WordPress. Het is noodzakelijk dat je een database kunt aanmaken. Sommige hostingbedrijven bieden de mogelijkheid om WordPress in 1-click te installeren.

Heb je na 1 uur Skype support behoefte aan meer support dan vraag je dit eenvoudig aan via de website. De Skype support start vanaf 15 minuten. Bij een afname van 2 uur support en meer krijg je 10% korting.

Ga naar onderstaande link en download Skype. Installeer het programma en maak een Skype-naam aan.

Skype downloaden

Nieuwsbrief

Ontvang informatie en praktische tips in je mailbox.
Door op ‘Aanmelden’ te klikken ga je tevens akkoord met de privacyverklaring.
Scroll naar top

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en praktische informatie.