Wat is de afweging voor een nieuwe website?

Voordat je de stap maakt om een nieuwe website te laten bouwen, ga je je meestal eerst oriënteren op welk bedrijf je hiervoor wilt gaan inschakelen.

De afweging voor een nieuwe website, die aan deze keuze vooraf gaat, bepaalt grotendeels wat het resultaat zal zijn. In dit artikel geef ik wat suggesties op bepaalde afwegingen en het mogelijke resultaat.

Goedkoop, als afweging voor een nieuwe website

Wellicht de meest gekozen afweging is dat een website niet te duur moet zijn, liefst zo goedkoop mogelijk. Het ligt in de culturele en economische mentaliteit om iets zo goedkoop mogelijk te verkrijgen. Enerzijds lijkt dit logisch, anderzijds creëert dit een race naar de bodem. Waarin men elkaar steeds meer op prijs concurreert.
Maar wat is dan mijn waardering voor de ander als ik het onderste uit de kan wil halen qua prijs?

Dit roept de vraag op of je je eigen dienstverlening ook zo goedkoop mogelijk wil aanbieden. 

Het gevolg van deze afweging is dat je de werkelijke doelstelling van een website uit het oog verliest. De uitvoerder van het project zal ook een financiële afweging maken om zijn goedkope prijs te kunnen realiseren. Dat betekent dat de tijd van het bouwen wordt verkort, dat wezenlijke zaken worden weggelaten of ingekort om rendabel te blijven. Zou de uitvoerder dat niet doen, dan zal de winstgevendheid van zijn business in gevaar komen.

Goedkoop is eigenlijk alleen zinvol als je over een zeer beperkt budget beschikt en je weet dat je concessies zult moeten doen.

Kwaliteit, als afweging voor een nieuwe website

De afweging van kwaliteit is dat je waar voor je geld wilt. Deze waarde/kwaliteit is direct gerelateerd aan de investering, het budget. Het is een economisch principe dat kwaliteit toeneemt naarmate je meer investeert.

De vraag is: kun je een afweging maken op kwaliteit? Aangezien je geen kennis of ervaring hebt met het bouwen van een website, zal je afweging gebaseerd zijn op de gesprekken met de uitvoerder en ervaringen en resultaten van andere klanten.

In die zin kun je kwaliteit pas ervaren als de website is afgerond en je wensen en doelstellingen zijn gerealiseerd.

Rendement, als afweging voor een nieuwe website

Je wilt dat je website omzet genereert zodat je je investering kunt terugverdienen en dat het nieuwe omzet creëert. Rendement is een term die weinig oplevert als je niet de vraag stelt hoe je tot dit rendement wil komen. Dat kan door een marketingplan op te stellen of je stelt je vragen die leiden tot een verduidelijking van wat nodig is om tot een bepaald rendement te komen. Zonder concrete doelstellingen zal de investering weinig opleveren. 

Duurzaamheid, als afweging voor een nieuwe website

Een website is een dynamisch platform dat meegroeit met je ondernemingsactiviteiten en met de ontwikkelingen van de internet techniek. Een website die statisch blijft, zal verouderen en alsmaar minder rendement gaan opleveren. 

Om duurzaam te blijven investeren, heb je een open mindset nodig. Door concrete vragen te stellen over de ontwikkeling van je ondernemerschap en de weergave hiervan op je website in relatie tot de doelstellingen die je hebt geformuleerd.

Hoe kom je tot de juiste afweging(en) voor een nieuwe website?

Je ziet dat elke afweging vragen oproept die aandacht vragen. Mijn ‘advies’ is om voordat je afwegingen maakt eerst een paar concrete vragen te stellen namelijk:

  • Waarom wil je een nieuwe website?
  • Wat wil je realiseren met de website?

Van daaruit krijg je meer inzicht in de doelstelling van een website en zul je zien dat de afwegingen minder relevant worden dan je dacht. Daarom ga ik eerst inventariseren wat jouw afweging is en of dit in lijn is met wat je wil realiseren.

Nieuwsbrief

Ontvang informatie en praktische tips in je mailbox.
Door op ‘Aanmelden’ te klikken ga je tevens akkoord met de privacyverklaring.

Toon de Boer

Licht & de Boer

Service: goed tot uitstekend.
Wij willen wel eens door onze eigen nalatigheid iets sneller dan Jan kan leveren, maar dat is onze nalatigheid. Jan blijft altijd binnen de periodieke grenzen die hij zelf van te voren bij een klus aangeeft.

Aad Verboom

Verboom Training & Advies

Kortom, mooi werk.
De advisering heb ik als zeer to the point en op maat ervaren en het resultaat mag er ook zijn. Na de ontwerp- en testfase is ook het in beheer nemen prettig geregeld.

Elly van Leeuwen

Atelier Jera

De uitstraling van de site past.
De opbouw van mijn website is in goed overleg naar mijn voorkeur gemaakt. De uitstraling van de site past bij dat wat ik wil overbrengen.

Renate Janssen

Renate Janssen

CommuCare

Kortom: aan te bevelen.
Ik heb Jan leren kennen als een consciëntieus en zorgvuldig
 iemand, die er echt voor gaat om een uitstekend product of dienst af te leveren. Mijn verzoek om advies omtrent mijn eigen website werd snel en degelijk opgepakt en heeft me adequaat in de goed richting geholpen.

Wilma Jeremiasse

YouniQidz

Probleem snel opgelost
Mijn opluchting was groot toen Jan het probleem al snel en goed wist op te lossen en ik dus niet een nieuwe website hoefde te laten bouwen.

Adi Ichsan - Dhammadipa

Adi Ichsan

Dhammadipa

Een zeer waardevolle webdesigner
Hij is ten alle tijden aanspreekbaar voor hulp en ondersteuning. Door aanwezige in huis kennis instaat om alternatieven te bieden ingeval van systeem of budget tekortkomingen om bij de gewenste resultaat te komen.

Frans Krijbolder - Een Goed Idee

Frans Krijbolder

Een Goed Idee

Tevredenheid score: een dikke 8!
Chaja Design kwam enige jaren geleden op mijn pad. Dit beviel zo goed, dat ik al mijn zakelijke websites heb verhuisd. Jan reageert direct, hij herstelt direct en wanneer dat niet lukt, dan pleegt hij onderzoek of overleg met derden.

Review Daniela Depau

Daniela Depau

Thuis in Geluk

Chaja design staat voor mij voor klantvriendelijke dienstverlening. De hosting van mijn website en e-mail accounts zijn hier in goede handen!

Peter Baert

Mindfulness Nu

Jan heeft voor mij een hele mooie website gemaakt. Hij luisterde goed naar wat ik wilde, dacht mee en heeft dat alles mooi vorm gegeven. De prijs voor de site was zeer redelijk. Integer en betrouwbaar. Een zeer tevreden klant. Aan te bevelen!

Scroll naar top

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en praktische informatie.